Τηλεφωνικές παραγγελίες στο 210-6657343

Υπέρηχοι σκυροδέματος JAMES

_________________51b051992b202.jpg
Συσκευή υπερήχων γαι την ανίχνευση κενών, ρωγμών και διάφορων χαρακτηριστικών για το σκυρόδεμα και άλλα υλικά (ξύλο, τοίχοι, κεραμικά, γραφίτης)


Εφαρμογές

- Εντοπισμός φωλιών και κενών στο σκυρόδεμα


- Εντοπισμός ρωγμών σε σκυρόδεμα, κεραμικά

Συσκευή υπερήχων γαι την ανίχνευση κενών, ρωγμών και διάφορων χαρακτηριστικών για το σκυρόδεμα και άλλα υλικά (ξύλο, τοίχοι, κεραμικά, γραφίτης)

 Εφαρμογές

- Εντοπισμός φωλιών και κενών στο σκυρόδεμα

- Εντοπισμός ρωγμών σε σκυρόδεμα, κεραμικά, τοίχους και πέτρες
- Υπολογισμός ζώνης θερμικής επιροής μετά από φωτιά σε σκυρόδεμα

 - Υπολογισμός βάθους ρωγμής

- Υπολογισμός μέτρου ελαστικότητας/Young's Modulus (με Shear Wave Transducers )

- Ανίχνευση περιοχών που έχουν σαπίσει στο ξύλο

 Χαρακτηριστικά 

Άμεση ανάγνωση σε φωτεινή οθόνη  LCD (transit time & wave form) 

Ανθεκτική θήκη για εργασία σε δύσκολο περιβάλλον. Ελαφρυά και εφοδιασμένη με επαναφορτιζόμενη μπαταρία και A-C.

Δεν απαιτείται ράβσος αναφοράς για την διακρίβωση της συσκευής που γίνεται ψηφιακά.  Το σήμα και η ενίσχυσή του διαμορφώνονται ψηφιακά.

Συμμόρφωση με τα  ASTM C-597, ΕΝ 12504-4 και άλλα πρότυπα.

Σύνδεση USB.  Το λογισμικό Velocilinx™ επιτρέπει τον πλήρη έλεγχο της συσκευής καθώς και την ανάλυση και επεξεργασία των μετρήσεων.

Απ' ευθείας ανάγνωση της ταχύτητας των κυμάτων P και S. Δυνατότητα υπολογισμού του μέτρου ελαστικότητας με την χρησιμοποίηση πρόσθετων(optional) S-Wave αισθητήρων. Απ΄ ευθείας ανάγνωση του λόγου Poisson's.

Ποικιλία αξεσουάρ και αισθητήρων ( Accessories and Ultrasonic Transducers).  Οι βασικοί αισθητήρες από 24KHz έως 500 KHz δίνουν την δυνατότητα στην συσκευή να ελέγχει κεραμικά, γραφίτη, σκυρόδεμα και ξύλο. Είναι επίσης διαθέσιμοι εκθετικοί αισθητήρες (Exponential Transducers) για σκληρές επιφάνειες καθώς και αισθητήρες για  χρήση μέσα σε νερό. Δυνατότητα προ-ενίσχυσης του σήματος  με προενισχυτή (re-Amplifier) για χρήση σε μακρινές αποστάσεις ή όταν το σήμα είναι πολύ ασθενές λόγω του υλικού που εξετάζουμε.

Πληροφορίες

Concrete

Η συσκευή υπερήχων V-Meter MK IV™ είναι ευρέως γνωστή και αποδεκτή για τον έλεγχο του σκυροδέματος. Υπολογίζει έμμεσα και μη καταστροφικά την αντοχή του σκυροδέματος ενός δομικού στοιχείο ή μιας ολόκληρης κατασκευής. Ανιχνεύει φωλιές, κενά, ρωγμές, περιοχές που έχουν παγώσει, όταν το σκυρόδεμα ήταν νωπό ή που έχουν υποστεί αποδιοργάνωση λόγω υψηλών θερμοκρασιών συνέπεια πυρκαγιάς και γενικά περιοχλες ανομοιογενείς μέσα στο σκυρόδεμα. Ο έλεγχος του σκυροδέματος με υπέρηχους μπορεί να εφαρμοστεί τόσο σε παλαιές όσο και νέες κατασκευές, δάπεδα, κολώνες, τοίχους, δοκάρια, κατασκευές υδροηλεκτρικλων φραγμάτων, σωλήνες, προκατασκευασμένα δοκάρια κλπ  με την χρηισιμοποίηση των κατάλληλων αισθητήρων.

Ξύλοv meter on wood direct scaled

Η συσκευή υπερήχων V-Meter MK IV™ μπορεί να ανιχνεύσει ατέλειες στο ξύλο όπως κόμπους, σχισίματα, τον προσανατολισμό των ινών του ξύλου, ρωγμές και την ύπαρξη φθορών και σαπίσματος. Επίσης μπορεί να υπολογίσει την πυκνότητα και το μέτρο ελαστικότητας. Εφαρμόζεται σε ελέγχους στύλων, ελέγχους μετά από πυρκαγιά, τακτικούς ελέγχους ξύλινων κατασκευών, υπολογισμό πυκνότητας ρολλών χαρτιού κλπ. Η ταχύτητα του υπέρηχου ταξιδεύει στο υλικό και συσχετίζεται με την πυκνότητα και τις ελαστικές ιδιότητες του υλικού. Σε κάθε έλεγχο με υπέρηχους (σκυρόδεμα, κεραμικά, ξύξο) το μήκος κύματος του υπέρηχου πρέπει να είναι μεγαλύτερο από την διάμετρο του κόκκου του υλικού, σε αντίθετη περίπτωση θα έχουμε συνεχείς ανακλάσεις και το σήμα δεν θα φτάσει ποτέ στον δέκτη των ηχητικών κυμάτων. Για τον έλεγχο του ξύλου με υπέρηχους συνήθως χρησιμοποιούμε αισθητήρες 54 KHZ και το μήκος κύματος είναι περίπου 3 inches (75mm). Για λεπτότερα υλικά απαιτούνται αισθητήρες μεγαλύτερης συχνότητας.

Κεραμικάv-meterceramic scaled

Η συσκευή V-Meter MK IV™ έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία σε διάφορα κεραμικά προϊόντα όπως κεραμίδια, τούβλα, κεραμικά σκεύη και γραφίτη. Συνήθως χρησιμοποιείται στην διαδικασία παραγωγής ως έλεγχος ποιότητας  και με σκοπό την βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας.

Τεχνική περιγραφή

Η συσκευή υπερήχων έχει οθόνη με ανάλυση 320 x 240 pixels και είναι φωτεινή και καθαρή και σε περίπτωση που δουλεύουμε κάτω από τον ήλιο. Τα σήματα και οι μετρήσεις μπορούν να αποθηκευτούν στη συσκευή ώστε να τα δούμε αργότερα ή να μεταφερθούν στον Η/Υ.  

Συνήθως χρησιμοποιούνται αισθητήρες 54 KHz για το σκυρόδεμα - με μήκος κύματος περίπου 75mm ( 3 inches ). Λεπτότερα υλικά απαιτούνε υψηλότερες συχνότητες.

Η συσκευή V-Meter MK IV™ περιλαμβάνει έναν πομπό και έναν δέκτη υπερήχων και ένα ηλεκτρονικό ρολόι υψηλής ακρίβειας και ταχύτητας. Ο πομπός παράγει έναν ηλεκτρικό παλμό που μετατρέπεται μέσω του αισθητήρα (transmitting transducer) σε υπέρηχο που μεταδίδεται στο προς εξέταση υλικό, όταν ο αισθητήρας είναι σε επαφή με αυτό το υλικό. Σε ένα άλλο σημείο, που έχουμε εκ' των προτέρων επιλέξει, τοποθετούμε σε επαφή με το υλικό τον δεύτερο αισθητήρα, τον δέκτη του ηχητικού κύματος. Κάθε παλμός που δημιουργεί ο πομπός ενεργοποιεί το ηλεκτρονικό ρολόι και όταν το πρώτο κύμα φτάσει στον δέκτη μετατρέπεται σε ηλεκτρικό σήμα που απενεργοποιεί το ρολόι. Ο χρόνος που μεσολάβησε παρουσιάζεται στην οθόνη LCD με ακρίβεια 0.1 microsecond. Η συσκευή επίσης δείχνει και αποθηκεύει την μορφή του κύματος, ώστε να ελέγχεται η διαδικασία.

standard transducers scaled

Οι  standard αισθητήρες για την συσκευή υπερήχων V-Meter MK IV™ είναι αυτοί των  54 KHz (high Q resonant frequency) από ανοξείδωτο χάλυβα. Στον δέκτη υπάρχει ένα κουμπί ώστε να είναι δυνατή η αποθήκευση των μετρήσεων κατά την διάρκεια της δοκιμής και η μεταφορά τους σε Η/Υ με την βοήθεια του λογισμικού Velocilinx™

Οι αισθητήρες συνήθως χρησιμοποιούνται με τρεις διαφορετικές διατάξεις direct, semi-direct and indirect mode (βλέπε φωτογραφίες)  Η διάταξη direct είναι η πιο ευαίσθητη αφού ο δέκτης δέχεται την μέγιστη ενέργεια από το ηχητικό κύμα. Επίσης δέχεται κάθετα τον παλμό και ο χρόνος που μετράμε επηρεάζεται από την κατάσταση του σκυροδέματος και φυσικά το πάχος του στοιχείου. Η μέθοδος semi-direct πραγματοποιείται με τους αισθητήρες σε παρακείμενες επιφάνειες και τέλος η μέθοδος In-Direct χρησιμοποιείται όταν δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε δύο διαφορετικές επιφάνειες του προς εξέταση υλικού. Έλεγχος για διατμητικά κύματα μπορεί να γίνει μόνο με την μέθοδο In-Direct.

Πρόσφατα Προϊόντα